Shop Zakelijk Blog nlende

Duurzaam ondernemen: dit zijn onze Sustainable Development Goals

Een betere wereld begint bij jezelf, zeggen ze dan. Bij ondernemen werkt dit eigenlijk precies zo, duurzaam ondernemen begint vanuit de kern. Daarom werkt BE O vanuit de basis met de Sustainable Development Goals (SDG’s). Een extra houvast om zo duurzaam mogelijk ons product te kunnen maken.

Wat zijn Sustainable Development Goals?

De Sustainable Development Goals zijn 17 doelstellingen, die in 2015 zijn opgesteld door de Verenigde Naties. Het doel van de SDG’s is om een aanzienlijke verbetering voor de aarde te realiseren in 2030. Voor mens, milieu en dier. 

De SDG’s werken samen, dat wil zeggen: werken aan de ene, sluit de andere niet uit. Integendeel, ze maken elkaars impact sterker.

duurzaam ondernemen met sustainable development goals

Dit zijn de SDG’s van BE O

Voor BE O hebben we drie SDG’s aan ons merk verbonden. Dit zijn nummer 13, 14 en 15. We leggen hieronder kort uit hoe dit van toepassing is op wat BE O doet.

13.Klimaatverandering aanpakken

We moeten massaal van fossiele grondstoffen zoals olie af om de CO2 uitstoot naar beneden te krijgen. Daarom kiezen wij voor plantaardige materialen voor onze producten. Met onze producten streven we een klimaatpositieve impact na.

14.Bescherming van zeeën en oceanen

We noemden de boosdoeners net al even: olie en plastic. BE O maakt uitsluitend producten van plantaardige grondstoffen met een herbruikbare functie. Weg van olie, weg van wegwerp! Daarmee helpen we onze waterwegen en oceanen. 

15.Herstel ecosystemen en behoud biodiversiteit

Door olie uit de weg te gaan en te focussen op plantaardige grondstoffen helpen we de natuur een handje. Uiteraard is het belangrijk dat onze grondstoffen op een verantwoorde manier verbouwd worden. Daarnaast planten wij voor elk verkochte product een boom via Trees for the Future. Dubbele winst!

Meer weten over bomen planten en Trees for the Future? Lees dan dit bericht: Bomen planten = impact verdubbelen!

Klimaatpositief met een fles van suikerriet

BE O heeft als missie om de plasticindustrie op zijn kop te zetten door de transitie van olie-plastic naar bioplastic te versnellen. Dit doen we met het maken van klimaatpositieve lifestyle producten gemaakt van plantaardige materialen in plaats van aardolie. Eén product per keer!

Dit is de BE O Bottle

Ons eerste product is de BE O Bottle. Een herbruikbare waterfles gemaakt van suikerriet. Doordat de fles is gemaakt van een bioplastic met suikerriet als grondstof neemt de fles meer CO2 op dan dat in het gehele productie en verkoopproces wordt uitgestoten. En we planten een boom voor elke BE O bottle die we verkopen. Klimaatpositief noemen we dat!

Direct zelf impact maken? Je kunt de BE O Bottle bestellen in onze eigen webshop!

The future is climate positive. Don’t be oil, BE Organic!

Overview