Shop Zakelijk Blog nlende

Bomen planten = impact verdubbelen

Ons doel is de plasticindustrie veranderen van olie naar plantaardig! Dit doen we door het maken van hoogwaardige, herbruikbare, recyclebare en klimaatpositieve producten gemaakt van planten. We gaan de plasticindustrie op zijn kop zetten en geloven in een klimaatpositieve toekomst. Daarom planten wij voor elk product dat we verkopen ook een boom. Dat is pas plant power!

Bomen planten met Trees for the Future

Ons bomen-plant-plan is vrij simpel: voor elk product dat we verkopen, planten wij een boom. Maar, als start-up gaan we niet zelf met een schep en een boom het bos in. Daar hebben we geen tijd voor. Daarom werken we samen met Trees for the Future (TFTF). TFTF is een non-profit organisatie die actief werkt aan het groener maken van onze planeet en het helpen van mensen.

planting-trees-be-o-bottle

De bostuinen van Trees for the Future  

De filosofie van TFTF is zowel simpel als prachtig: een symbiotische relatie tussen mens en planeet creëren. Dit doen ze door het aanleggen van zogenaamde bostuinen (forest gardens) in droge sub-Sahara gebieden. Een bostuin is een landbouwtechniek waarbij verschillende maar specifiek geselecteerde gewassen samen geplant worden. Het is een combinatie van grotere bomen en kleinere gewassen die elkaar versterken. Bijvoorbeeld: een mango-boom heeft ruimte nodig en groeit uiteindelijk uit tot een grote boom die schaduw biedt aan gewassen die beter in de schaduw groeien. Door op deze manier bomen te planten creëert TFTF winst voor zowel de planeet als de gemeenschap.

trees-for-the-future-harvest-benefits

Gezonde landbouw

Het is een echte win-win-win(-win?) situatie. Aan de ene kant wordt de grond gezonder door de variatie in gewassen. Het trekt ook vogels, kleine dieren en insecten aan die werken als mini-boeren op het land; ze ruimen afval op, beschermen de gewassen en zorgen voor wat extra mest. Op deze manier hoeft de echte boer ook minder chemische bestrijding en meststoffen te gebruiken.

Verder gaat de bostuin verwoestijning en erosie tegen. Deze landbouwtechniek heeft ook veel voordelen voor de gemeenschap. De gewassen zijn niet alleen een voedselbron maar zorgen ook voor inkomen. Dankzij de variatie kunnen de boeren meerdere malen per jaar oogsten in plaats van een of twee momenten. Bovendien verbetert dit de grondkwaliteit en geeft het de mensen een meer gebalanceerd dieet. Een mooie samenwerking tussen mens en milieu! 

 

De toekomst is klimaatpositief

BE O is een groot voorstander van samenwerkingen tussen natuur en de mens. Daarom steunen we organisaties zoals Trees for the Future. Zij begrijpen hoe we balans in de wereld kunnen creëeren. Wij geloven in een klimaatpositieve aanpak. Waarbij we samenwerken met de natuur in plaats van haar vernietigen voor winst. Samen kunnen we een verschil maken. Samen maken we klimaatpositieve impact! 

Take action today!

Help ons deze klimaatpositieve toekomst werkelijkheid te maken. Koop een BE O bottle en plant vandaag nog een boom! Start met het maken van klimaatpositieve impact door het gebruik van een herbruikbare, recyclebare en plantaardige waterfles. 

The future is climate positive! Don’t be oil, BE Organic!

Overview