Shop Zakelijk Blog nlende

Hoe maak je een fles van suikerriet?

beo-bottles-duurzame-waterfles-

Dat de BE O bottle klimaatpositief is en van suikerriet is gemaakt, dat wist je waarschijnlijk al! Maar hoe gaat dat eigenlijk, een fles maken van een plant? Ontdek hoe deze duurzame waterfles van plant naar fles transformeert!

Van plant naar duurzame fles!

Het begint met suikerriet, dat verantwoord wordt verbouwd in Brazilië.
De plant groeit snel, neemt veel CO2 op en heeft niet meer nodig dan een beetje regenwater en veel zon. Na het oogsten wordt de plant eerst gebruikt om rietsuiker van te maken.

Tijdens dat proces blijft er een reststroom over: melasse.
Melasse is een soort siroop dat wordt omgezet in bio-ethanol en vervolgens bio-polyethyleen; het materiaal van de BE O bottle!

Het bio-polyethyleen komt in de vorm van korrels naar onze fabriek in Didam. Hier worden de korrels tot de BE O bottle onderdelen gevormd.
In de sociale werkplaats worden de flessen in elkaar gezet en voorzien van het BE O label.

Label van Paperwise

Ook ons label draagt bij aan de duurzaamheid van de BE O bottle. Het label is namelijk gemaakt van Paperwise, dit is een papier gemaakt van landbouwafval zoals bladeren en stengels! Het Paperwise materiaal is klimaatneutraal en zo een beter alternatief dan gewoon papier. Go plant power!

CO2 impact aan het begin en het eind

Het materiaal van de BE O bottle maakt al dat de fles klimaatpositief is. Dat is top voor de aarde! Die impact verdubbelen we door voor elke fles die wij verkopen ook een boom te planten. Hoe we dat doen, lees je in dit blog:

Bomen planten = impact verdubbelen

The future is climate positive. Don’t be oil, BE Organic!

Overview