Shop Zakelijk Blog nlende

5x weg met wegwerp

weg met wegwerpplastic

Ons voornaamste doel is verandering teweeg brengen in de plasticindustrie. Laten zien dat plantaardig bioplastic de toekomst is en dat olie overbodig is. Tegelijkertijd vinden wij het belangrijk dat de producten die daarmee gemaakt worden wel zo lang mogelijk gebruikt worden. Daarom kiezen wij ervoor uitsluitend herbruikbare producten te maken. Wij gaan voor een klimaatpositieve toekomst, zonder wegwerp!

Lekker besparen

Dat is ook hard nodig want elke minuut wordt er een vuilniswagen vol plastic gedumpt in de oceaan. Veel daarvan is een verpakking voor voedsel of drinken. Door een herbruikbare waterfles te gebruiken bespaar je ruim 250 flesjes per jaar. Bovendien is het stukken goedkoper (en even gezond!) om kraanwater te drinken. Met de BE O bottle sla je meerdere vliegen in een klap:

  • herbruikbare fles waarmee je flesjes-afval minimaliseert
  • gemaakt van planten waardoor de fles klimaatpositief is
  • 100% recyclebaar, mocht je hem weggooien dan kan dit probleemloos bij het plastic afval

Nederlandse wetgeving wordt aangepast

In Nederland (en Europa) zien we veel gebeuren rondom plastic afval. Een paar jaar terug, in 2016, werden gratis plastic tasjes in de ban gedaan. Dat bracht een fenomenale daling aan de hoeveelheid plastic zakken in het zwerfvuil teweeg. In 2021 komt er op kleine plastic flessen ook statiegeld, wat een mooie stimulans is om je flesjes terug te brengen. Het laatste nieuws rondom wegwerp is dat plastic wegwerpproducten zelfs verboden worden. Chipszakjes, plastic wattenstaafjes, koffiebekers en nog veel meer!

Meer over deze maatregelen lees je op NOS in dit artikel: Plastic wegwerpproducten volgend jaar verboden

5x weg met wegwerpplastic

Je hoeft natuurlijk helemaal niet te wachten op al die regels. Start vandaag nog met minder wegwerpplastic en zet een concrete stap naar een klimaatpositieve toekomst. Hieronder staan onze 5 favoriete producten, waarmee je direct minder plastic afval creëert.

  1. Herbruikbare waterfles 
  2. Katoenen tas voor (onverwachte) boodschappen
  3. Herbruikbare bakjes voor lunch en afhaal
  4. Herbruikbare koffiebeker voor je warme dranken
  5. Houten wattenstaafjes

The future is climate positive. Don’t be oil, BE Organic!

Overview